مد و پوشاک |Fashion

پوشاک بدن انسان را از آب و هوا و دیگر مخاطرات موجود در طبیعت حفظ می‏کند.همچنین پوشاک می‏توانند برای راحتی ٬حجب و حیا و نیز برای ایمنی مورد استفاده قرار گیرند.همچنین می‏توانند نشان دهده‏ی باورهای مذهبی ٬ فرهنگی و دیگر معانی اجتماعی باشند.امروزه و در قرن ۲۱ استفاده از پوشاک بیشتر به خاطر پیروی از مد و شیک‏پوشی است تا به خاطر راحتی و دیگر استفاده‏های آن.

 

وظیفه اصلی پوشاک حفاظت از بدن انسان در برابر خطرات احتمالی در محیط مانند:آب و هوا (مانند نور شدید آفتاب ٬سرما و گرمای بیش از اندازه و بارش برف و باران.)٬ حشرات ٬ مواد شیمیایی زیان آور ٬سلاح و سایش با مواد زبر و آسیب‏رسان و سایر خطرها است.پوشاک در برابر بسیاری از مخاطرات که ممکن است بدن برهنه انسان را زخمی ‏کند ٬ محافظت می‏کند.در پاره‏ای از موارد پوشاک محیط را از فردی که پوشاک را پوشیده حفاظت می‏کند(مانند پوشاک ضد عفونی شدهٔ محافظ در اتاق عمل و محیط‏های پزشکی).

 

انسان‏ها همیشه در حال طراحی کردن پوشاک نوین برای مشکلات عملی خود هستند و دیگر فرق بین پوشاک و وسایل حفاظتی به شکل آشکار مشخص نیست.در این باره می‏توان به پوشاکی مانند پوشاک فضانوردی٬ پوشاک زرهی ٬ پوشاک غواصی ٬ مایو ٬پوشاک حفاظت کننده در مقابل نیش زنبور ٬ لباس چرمی موتورسواری و لباس‏های محافظ اشاره کرد.

 

همچنین مردم بدن‏هایشان را به وسیله عطر ٬لوازم آرایش و مدل دادن به موهای سر ٬ صورت و بدنشان پیراسته می‏کنند.آنها همچنین بدنشان را به وسیله کارهایی مثل خالکوبی و جای زخم و دیگر کارها علامت‏گذاری می‏کنند.این کارها ممکن است نشانه‏ای از پوشاک باشند اما پوشاکی به وجود نیامده است.

 

در طول تاریخ بسیاری از جوامع به طور کامل یا تاقسمتی طرفدار برهنگی بوده‏اند که این یک هنجار فرهنگی به حساب می‏آمد.در دنیای امروز در بیشتر فرهنگ‏ها رفت و آمد در مکان‏های همگانی بدون پوشاک یک هنجار شکنی و غیرقابل قبول است .


 

تاریخچه مد |fashion

 

        سبکی در هنر و معماری که مشخصه آن درخشندگی، شکوه، نشاط و صمیمیت است. در حدود سال 1700 م. در فرانسه ظهور کرد و طی سده هجدهم در سرتاسر اروپا گسترش یافت. مطابق توصیف فرهنگ انگلیسی آکسفورد ""روکوکو"" به معنای هنر پر زرق و برق و تجملی بود. از میانه سده نوزدهم در آلمان این واژه در اصطلاح هنری و فرمی خود در تاریخ هنر به کار گرفته شد و پیروان ""بورکهارت"" که تلاش داشتند تا دوره های متوازنی برای مراحل رشد و گسترش هنر ابداع کنند، از این اصطلاح توصیف دوره های پایانی یا در واقع انحطاط هر مرحله ای استفاده می کردند. اما با تغییراتی که در ذائقه زیبایی شناسی پدید آمد این اصطلاح ارج نهاده شد و حال با مفهومی عینی و بدون بار معنایی تحقیرآمیز آن در بین تاریخ نگاران هنر مصلح شده است.

        و برای توصیف یک سبک هنری و تزئینی که دارای انسجام و ثبات خاصی است به کار برده می شود. این سبک به دلیل تزئینات ظریف و پر آب و رنگ تمایل به موضوعات کوچک به جای موضوعات برجسته و تمایل آن به اشعار دهقانی به آن یک ویژگی کاملاّْ مشخص و با هویت داده است داده است. در ""روکوکو""به جای پرداختن به حجم، وسواس و دقت بیشتری در سطح وجود دارد. گرایش بیشتر به سمت زیبایی و خشنودی به جای عظمت و شکوه،‌ بازتاب روحیه جامه ای بود که از افراط کاری های ورسای به تنگ آمده بود. از جمله شاهکارهای اولیه این سبک آثار نقش برجسته هنرمندانی چون ""کلوداوردان"" و ""ژان برین"" و نخستین نقاش بزرگ این سبک ""واتئو"" بود. ""بوشه"" و ""فراگونار"" نقاشانی بودند که بیشتر روح دوران اوج و بلوغ ""روکوکو"" را به نمایش می گذاردند.

        ""آنتوان واتئو"" گرچه صحنه هایی از زندگی روستایی را تصویر کرده است اما شخصیت هایش همگی اشراف زادگان خوش گذرانی هستند که محیط روستایی را تفرج گاه فردی قرار داده اند. او سعی داشت تا زنان خاندان سلطنتی را نشان دهد و با به تصویر درآوردن جزئیات لباسشان توجه زنان را به تقلید از سبک پوشاک زنان ممتاز معطوف دارد. لباس هایی با دنباله های بلند و چین دار که تا روی زمین کشیده می شد که الگویی شد برای لبای های شب که تا به امروز نیز این پیروی ادامه دارد و لباس عروس نیز همچنان از این مد الگو برداری می شود این سبک لباس ها نا واتئو را به خود گرفته است. این نئع نمایش لباس شاید آغازگری برای نملیش مد بود. ابتدا در تابلوها و پس از رواج آن و رشد روزافزون طبقه متوسط و گرایش زنان نسبت به پیروی از مد واتئو پوشیدن این نوع البسه از انحصار طبقه اشراف خارج شد و تبدیل به شاخه ای از هنر شد. در اواخر قرن 17 مجلات در انگلستان، پاریس، و فیلادلفیا منتشر شد که آخرین مدها و آداب و رسوم محافل زنانه را که از طبقه ممتاز و اشراف بود نشان می داد.

 

 


 

لباس عروسی، لباسی بی نظیر و منحصر به فردی است. در کنار تولد و مراسم تدفین، ازدواج یکی از سه موقعیت مهم و عظیم در زندگی هر شخص است و تنها موردی است که شخص در تعیین چگونگی آن و عظمت و شکوه برگزاری آن، نقش اصلی را برعهده دارد. این روز برای عروس، بیشتر از آنچه که برای داماد مهم است، دارای اهمیت است و روز بزرگ زندگی او محسوب می شود. در سرتاسر تاریخ، زنان همواره تلاش می کردند تا لباس عروسی خاصی داشته باشند که با موقعیت و فضای جشن و شادی مناسب باشد و باعث بشود تا عروس زیبا را زیباتر از آنچه هست، نشان بدهد و عروسی که چندان زیبا نیست، حداقل عالی و با شکوه به نظر برسد.
 
 
 
 
 
لباس عروس، نشانه ای از ملیت

در قرون وسطی، ازدواج بیشتر از پیوند میان دو نفر اهمیت داشت و در بسیاری موارد اتحاد و پیوند بین دو خانواده، دو تجارت و حرفه و حتی اتحاد بین دو کشور به شمار می آمد. بنابراین عروس باید به شکلی لباسی می پوشید که به بهترین شکلی معرف خانواده او باشد؛ لباس او تنها معرف شخص او نبود. در آن زمان ازدواج های سلطنتی دارای اهمیت سیاسی بسیاری بود و برای ایجاد اتحاد و پیمانی محکم بین دو کشور انجام می شد، بنابراین لازم بود تا عروس جوان عالی و باشکوه به نظر برسد تا اعتبار و حیثیت کشور خود را تقویت کند و با نشان دادن ثروت و توانگری ملت خود، بر کشور داماد تاثیر بگذارد. جواهرات عروس هم به عنوان بخشی از جهیزیه او، مورد توجه و بحث قرار می گرفت.
 

خانواده های سلطنتی و ثروتمند از عالی تری پارچه هایی که ممکن بود، استفاده می کردند و گران ترین پارچه ها از قبیل مخمل، ابریشم و حریر گلدار، اطلس، خز و پارچه های بافته شده از نخ های طلا و نقره را به کار می بردند. در آن زمان که پارچه ها با دست ریسیده می شد، بافته می شد و خشک می شد، و در نتیجه استفاده اقتصادی و صرفه جویانه از پارچه معمول بود؛ دامن ها را به شکل جمع، بزرگ و پف کرده درست می کردند، طول آستین ها تا زمین ادامه داشت و دنباله دامن در پشت لباس به طول چند متر کشیده می شد.
 
لباس تيره رنگ عروسي مربوط با سالهاي 1800
 
رنگ های استفاده شده هم گرانبها و با شکوه بود؛ تنها افراد ثروتمند قادر بودند رنگهای گران قیمتی همچون قرمز، ارغوانی و مشکی را تهیه کنند، زیرا این رنگها بسیار سخت تر از رنگ هایی که از رنگ های گیاهی طبیعی به دست می آمد، تهیه می شد. علاوه براین، لباس عروس با جواهرات قیمتی از قبیل الماس، یاقوت سرخ، یاقوت کبود، زمرد و مروارید تزئین می شد. بنابراین عروس در لباس خود در برابر تابش آفتاب می درخشید. گاهی اوقات لباس عروس چنان با جواهرات پوشیده می شد، به طوری که پارچه لباس در زیر آنها پنهان می شد؛ در قرن پانزدهم زمانی که شاهزاده مارگارت در انگلستان ازدواج کرد، لباس او به حدی سنگین بود که نمی توانست حرکت کند و به کمک دو نفر به کلیسا برده شد!
 
 
پیراهن سفید عروسی

در دوران باستان عروس ها برای نشان دادن شادی خود، از رنگ های شاد و روشن برای لباس عروس استفاده می کردند. رنگ سفید مدتی طولانی است که به عنوان رنگی سنتی و رایج برای پیراهن عروس پذیرفته شده است، اما پیراهن عروس همیشه به رنگ سفید نبوده است.

رسم پوشیدن لباس عروس به رنگ سفید، به دوران ملکه ویکتوریا برمی گردد. پیش از آن عروس ها، بسته به موقعیت اجتماعی خود، انواع متنوعی از رنگ ها و مواد را برای لباس عروس انتخاب می کردند. در آن روزگار رنگ سفید نشانه پاکی و عفت نبود، بلکه رنگ آبی دارای این معنا بود. در حقیقت بسیاری از زنان به همین دلیل رنگ آبی را برای لباس عروسی خود انتخاب می کردند. از طرفی رنگ سفید نشانه ثروت و توانگری بود.
 
عروسي ملكه ويكتوريا و پرنس البرت سال 1854

ازدواج ملکه ویکتوریا با پسر عموی خود شاهزاده آلبرت در سال 1840، بیشترین تاثیر را بر مراسم عروسی گذاشت. ملکه ویکتوریا نخستین فرد سلطنتی نبود که پیراهن عروس سفید رنگ پوشید، اما نخستین فرد در دوره مدرن بود. رنگ سفید، رنگ مرسوم برای مراسم سوگواری سلطنتی بود و اگرچه همیشه به این عنوان استفاده نمی شد، اما به عنوان رنگی مناسب برای مراسم عروسی شاهانه هم محسوب نمی شد. ملکه و یکتوریا با ازدواج در لباسی سفید، چرخ ها را به حرکت درآورد.
 
رنگ سفید عموما برای لباس عروسی انتخاب نمی شد و لباس ویکتوریا باعث شگفتی شد. البته این لباس، غافلگیری ناخوشایندی نبود، زیرا به زودی زنان در سرتاسر اروپا و آمریکا از لباس های سفید برای عروسی خود استفاده کردند. اگرچه عروس هایی هم وجود داشتند که همچنان در لباس هایی به رنگهای دیگر ازدواج می کردند؛ اما رنگ سفید به عنوان رنگی مناسب و عالی برای لباس عروس تعیین شده بود و از آن زمان تا کنون ادامه یافته است. در حقیقت بسیار نادر است که عروسی در لباسی به رنگی غیر از سفید ازدواج کند. در کتابی مربوط به بانوان، در سال 1849 این جمله چاپ شد:« بر اساس رسم و سنت و عرف، از چندین سال قبل رنگ سفید به عنوان مناسب ترین رنگ برای لباس عروسی انتخاب شده است. این رنگ نمادی از پاکی و خلوص و عفت دخترانه است و نشانه ای از قلب سالم و دست نخورده ای است که به همسر آینده خود تقدیم می کند.»

با ظهور فروشگاه های بزرگ در دهه1890، تقریبا هر زنی می توانست رویای خود را برای ازدواج در لباس عروسی جدید و نو تحقق ببخشد. لباس سفید مورد پسند عموم مردم واقع شد و رواج یافت. درسال 1890، در یک ژورنال بانوان نوشته شد که:« از سال های بسیار قدیم که نمی توان آغاز آن را به خاطر آورد، لباس عروسی خانم ها سفید بوده است.»
اگرچه این جمله نادرست بود، اما عمق پذیرش این مطلب را نشان می داد که لباس عروس باید به رنگ سفید باشد. اگرچه رنگ سفید رایج و مرسوم شد، اما بعضی از عروس ها پیراهن هایی را می پوشیدند که دارای کاربرد بیشتری بود و می توانستند بعد از مراسم عروسی هم از آنها استفاده کنند. از آنجایی که لباس عروسی تا حد زیادی به مد زمان خود شباهت داشت و به آن نزدیک بود، تنها با تغییرات اندکی می شد تا پیراهنی را برای پوشیدن مجدد آماده کرد.
 
 
 
اعتقادی قدیمی درباره رنگهای مختلف لباس عروس

یک شعر قدیمی درباره اینکه چگونه رنگ لباس عروسی شما، بر آینده شما تاثیر می گذارد می گوید:« ازدواج درلباس سفید یعنی بسیار خوب و صحیح انتخاب کرده اید؛ ازدواج در رنگ خاکستری یعنی به راه دوری خواهید رفت؛ ازدواج در رنگ سیاه، شما آرزو خواهید کرد که بازگردید؛ ازدواج در رنگ قرمز، شما آرزوی مرگ خواهید کرد؛ ازدواج در رنگ آبی، یعنی شما همواره خالص، پابرجا و راستگو خواهید بود؛ ازدواج در رنگ سبز یعنی شما از دیده شدن خجالت می کشید؛ ازدواج در رنگ زرد، یعنی شما از مرد خود خجالت می کشید؛ ازدواج در رنگ قهوه ای یعنی شما در خارج شهر زندگی خواهید کرد و ازدواج در رنگ صورتی یعنی روح شما غرق خواهد شد.»
 
 
 
تاثیر جنگ جهانی بر لباس عروس

در تمام دوره ها، عروس ها سعی می کنند تا به شکلی لباس بپوشند که مناسب موقعیت اجتماعی آنها باشد و همیشه تا حد امکان متناسب با مد باشد و برای تهیه آن از زیباترین، بهترین و گرانبهاترین موادی که توانایی فراهم کردن آن را دارند، استفاده بشود. میزان و کیفیت موادی که درتهیه لباس عروس به کار می رود، انعکاس ثروت و موقعیت اجتماعی عروس است.
مدها و مدل های لباس در دوره ادوارد هفتم، روز به روزتجملی تری و پرخرج تر می شد، تا با آغاز فاجعه جنگ جهانی اول، این روند متوقف شد و سبک لباس ها ساده تر شد. همچنین با انعکاس تغییر نقش زنان در جامعه، دامن لباس ها کوتاه تر شد. کوکو شانل نیروی قدرتمندی در تغییر فشن زنان بود و نخستین کسی بود که در دهه 1920، رسما لباس عروسی کوتاه را معرفی کرد. این لباس، پیراهن سفیدی تا زانو بود با یک دنباله بلند. این رنگ سفید سیمانی به عنوان رنگ جهانی و همگانی لباس عروس مورد توجه قرار گرفت.
 
مربوط به سال 1920

در زمان جنگ جهانی دوم بسیاری از عروس ها احساس کردند که ازدواج در لباس سفیدی مجلل، شایسته نیست، بنابراین لباس های ساده ای را برای مراسم عروسی خود انتخاب می کردند. در زمان جنگ جهانی دوم زنان وظیفه خود دیدند تا مراسم ازدواج سنتی را ترک کنند، اگرچه اکثر عروس ها ممکن بود تنها چند هفته یا حتی چند روز، پس از مراسم نامزدی خود عروسی کنند. در نتیجه آنها زمان کافی برای یافتن لباس عروس مناسب نداشتند، بنابراین باید بهترین لباس خود را برای این کار انتخاب می کردند. اگر عروسی می خواست که حتما لباس عروس سفید داشته باشد، می توانست آن را برای مراسم، قرض بگیرد یا اجاره کند. اگر عروس و داماد هر دو در جنگ شرکت داشتند، در اونیفورم های نظامی خود ازدواج می کردند.
 
عروس مربوط به سال 1942

پس از جنگ جهانی، یک دوره پر رونق و مرفه آغاز شد و این موضوع در لباس های عروسی هم منعکس شد. لباس های بلند سفید عروسی رسمی، مجددا رایج شد و به مد بازگشت. رنگ مایه های سفید مانند کرم، زرد بسیار کم رنگ و عاجی رنگ، همگی به عنوان رنگ لباس عروس قابل قبول بود؛ در حالی که رنگ های روشنی از قبیل آبی، سبز یا صورتی کمتر استفاده می شد؛ ازدواج در لباس سیاه رنگ، نشانه بدبختی و بخت بد محسوب می شد.
 
 

لباس عروس در قرن جدید

مرکز توجه لباس های عروس از دهه 1950 تغییر کرد. امروزه بیشتر ازهمه، تاکید بر روی شخصیت خود عروس است.
 
عروسي سال 1958
 

در حال حاضر عروس ها می توانند تقریبا ازهر مدل و سبک لباسی برای مراسم ازدواج خود استفاده کنند، یک پیراهن طراحی شده بسیار تزئین شده و مجلل یا حتی یک پیراهن ساده غیر رسمی. هر سبکی که عروس انتخاب کند تا زیباتر به نظر برسد، قابل قبول است.
بنابراین شما می توانید هر رنگی را برای ازدواج خود انتخاب کنید، اما حداقل حالا اندکی درباره سابقه و تاریخچه استفاده از لباس عروسی سفید آگاهی پیدا کرده اید.
منبع اکثر مطالب ابن مجموعه از سایت معظم دوخت  می باشد

 

فیلتر
نمایش # 
عنوان
لباس مردانه را با چه رنگ های هماهنگ کنم | مد آقایان
مردان چگونه لباس بپوشند تا جذاب جلوه کنند | مد آقایان
چطور رنگ سبز لباس را هماهنگ کنیم | مد و پوشاک
25 مدل سریع آرایش مو | مد بانوان
ترکیب رنگ درست ست لباس | مد آقایان
با توجه به هیکلتون لباس بپوشین | مد آقایان
چطور ریش بلند کنم | مد آقایان
آموزش بستن روسری جدید | مد بانوان
چگونه با انتخاب صحیح لباس‌هایمان زیباتر شویم
چگونه با کتان و جین شیک و رسمی به نظر برسم
ست لباس عصر برای دختران و خانم‌های جوان درشت اندام
چه کمربندی برای ما مناسب است؟
شاهان هخامنشي ايران چگونه لباس مي‌پوشيده‌اند؟
رنگ زرد را چگونه ست کنیم
چگونه خوش اندام جـــلوه كنـــيم ؟
کسانی که ساق پای لاغر دارند چه کفشی بپوشند
آخرین مدهای شلوار زنانه | fashion
مدهای اصلی پیراهن و پیراهن‌های شب
دستبند های ایتالیایی استیل : مارک زوپینی
کسانی که ساق پای کلفت دارند چه کفشی بپوشند؟
نکات مهم در انتخاب کت‌ها برای آقایان
گردنبد مناسب کدام است ؟
چگونه مدت بیشتری از لباس بچه‌گانه استفاده کنیم
چگونه از آفتاب‌سوختگی جلوگیری کنیم
دگمه سرآستین
چگونه در موقعیت‌های رسمی، عالی و متمایز ظاهر بشویم
چرا آقایان نباید جوراب سفید بپوشند؟
در هر سنی چه لباسی بپوشیم
چگونه از لباس‌های بافتنی بهتر نگهداری کنیم
چگونه از کفش‌های خود در فصل زمستان محافظت کنیم
یک خانم قدبلند چگونه باید لباس بپوشد
چگونه بهترین سایز کت شلوار را انتخاب کنیم
انتخاب کت شلوار مناسب کار و تجارت
چگونه در زمستان چند لایه لباس روی هم بپوشم
راهنماي انتخاب کت زمستانی براي آقايان
نکات طلایی انتخاب لباس برای زنان ریزه اندام و کوتاه قد-قسمت اول
نکات طلایی انتخاب لباس برای زنان ریزه اندام و کوتاه قد-قسمت دوم
کفش های غیررسمی مردانه
چگونه کت و پالتوی متناسب اندام خود انتخاب کنیم
انواع کفش های مردانه-1
انواع کفش های مردانه-2
چگونه عینک مناسب چهره خود را انتخاب کنیم
چند نکته طلایی درباره موی آقایان
چه رنگ لباسهایی به پوست شما می آید
آقایان چگونه بلندتر به نظر برسید
راهنماي انتخاب ساعت مچي
چگونه کیف دستی مناسب انتخاب کنیم؟
چگونه لباس تمام رسمی مردانه بپوشیم
چگونه کیفیت و مرغوبیت لباس را تشخیص بدهیم
پیراهن های زنانه‌ای که همیشه مد هستند
10 نکته‌ی طلایی برای مردان چاق و درشت هیکل
چگونه با کفش های پاشنه بلند راحت تر راه برویم
چگونه با شلوار جین ظاهری بسیار شیک و عالی داشته باشیم
مردان لاغر اندام چگونه لباس بپوشید
چگونه کت شلوار نخی راه راه بپوشیم
چگونه کت و شلوار را با کراوات هماهنگ کنیم
چگونه ماندگاری بوی عطر را زیادتر کنیم
چگونگی گره زدن کراوات
چگونه يك پیراهن مردانه مناسب انتخاب كنيم
مردان متوسط و بهترین نحوه لباس پوشیدن
10 كليد طلايي كه هر زن شيك و مد روزي بايد داشته باشد
چگونه از يك دستمال جيب استفاده كنيم
انتخاب کت و دامن برای زنان درشت اندام
نکاتی در مورد پوشیدن کت و شلوارهای رنگ روشن بهاری
اگر ران های بزرگی دارید، چگونه لباس بپوشید
مردان قد كوتاه چگونه كت و شلوار بپوشند
مردان قد بلند چگونه لباس بپوشند
نکاتی درباره پوشیدن تی شرت(قسمت دوم)
نکاتی درباره پوشیدن تی شرت(قسمت اول)
چگونه کت شلوار طرح دار بپوشیم
نكات طلايي انتخاب پوشاك براي خانم‌هاي داراي اضافه وزن
راه‌های شیک‌پوشی با تی شرت
رنگ خاکستری را چگونه ست کنیم؟
چگونه رنگ قرمز را ست کنیم؟
۱۲ توصیه ی ساده برای زیبایی
نکاتی درباره نگهداري از موهاي تازه رنگ‌شده
محصولات برنزه كننده مصنوعي
مواد غذایی که چهره شما را زیباتر می کند
عوامل ايجاد چين وچروک پوست صورت
چند ترفند برای زیباتر نشان دادن چشم
نکاتی درباره رژ لب و انتخاب مناسب آن
6 مورد از بزرگترین اشتباهات مراقبت از پوست
آرایش ابرو در 5 مرحله
شانزده نکته کلی درباره مو
اتو کردن مو را جدی بگیرید
چگونه از ضد آفتاب به شيوه مناسب استفاده كنيم؟
اگر ساق پای کلفت و چاق دارید چه شلواری بپوشید؟
شلوار مناسب اندام با پایین تنه چاق
نکاتی درباره صندل‌های مردانه
چگونه یک کیف دستی زنانه را مرتب کنید
کسانی که ساق پای لاغر دارند چه کفشی بپوشند
نکات مهم در انتخاب کت‌ها برای آقایان
گوشواره مناسب چیست؟