گل استکانی

گل استکانی  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
گل‌های ستاره‌ای شکل آبی رنگ استکانی در تابستان گرم تأثیر خنک کننده‌ای دارند. این گل‌های درخشان از اواسط تابستان تا اوایل پائیز می‌شفکند، برگ‌های سبز قلمی شکل با بافت نرم و قطر ۱ سانتی‌متر بر روی ساقه‌های دنباله‌دار این گیاه قرار گرفته‌اند. گل استکانی با ارتفاع حدود ۱۰ سانتی‌متر می‌تواند همچون یک گیاه یک ساله مورد استفاده قرار گیرد. توجه نمائید که باید هر دنباله‌ای را در صورت شکستن یا زرد شدن قطع نمائید. گل استکانی را به دو روش تقسیم بوته مادری و قلمه‌هائی انتهائی ساقه تکثیر می‌کنند. البته تکثیر از طریق تقسیم بوته مادری آسان‌تراست ضمن اینکه دقت زیادی لازم است چون ممن است به ریشه‌ها و یا شاخ و برگ لطیف و شکننده گیاه آسیب وارد شود. برای گاهش میزان آسیب، ابتدا خاک را خیس کنید سپس با دقت گیاه را از هم باز کرده و به قسمت‌های منظم تقسیم نمائید. سپس هر قسمت را در گلدانی با قطر دهانه ۱۳-۱۱ سانتی‌متر حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت قرار دهید. بهتر است مقداری از خاک گلدان گیاه مادری را به خاک جدید اضافه کنید این عمل سرعت رشد ریشه‌های جدید را بالا می‌برد. ضمناً خاک را خیلی فشرده نکنید زیرا ممکن است ریشه آسیب ببیند. در روش قلمه‌گیری می‌توانید در فصل بهار قلمه‌های انتهائی ساقه به اندازه ۵/۷ـ۵ سانتی‌متر را با استفاده از قیچی باغبانی از گیاه مادر جدا کنید سپس انتهای آنها را در پودر هورمون ریشه‌زائی فرو برده و با استفاده از یک چوب کوچک سوراخی در خاک گلدان ایجاد نمایید سپس قلمه‌ها را درآن قرار داده و به آرامی در جای خود محکم کنید. سعی کنید از گرفتن ساقه خودداری نموده و به‌وسیله برگ‌ها قلمه را جا‌به‌جا کنید. قلمه‌ها را می‌توانی به‌صورت سه‌تائی در گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتی‌متر ویا ۵ تائی در گلدانی به قطر دهانه ۱۳ - ۱۱ سانتی‌متر حاوی کمپوست مخصوص بذر و قلمه بکارید. این گیاه بیشتر کمپوست‌ها را تحمل می‌کند. تا هنگام ریشه‌دهی که معمولاً تا یک ماه طول می‌کشد آن‌ها را در دمای ۲۰-۱۸ درجه سانتی‌گراد نور مناسب و کافی نگه دارید. پس از این مدت به‌تدریج کیسه پلاستیکی را بردارید تا قلمه‌ها در معرض سرما و شرایط نامساعد قرار گرفته و با محیط آشنا شوند. اگر آن‌ها را به‌طور منظم با کود مایع تغذیه نمائید، می‌توانند در همان گلدان تکثیر باقی مانده و یا می‌توانید آن‌ها را به گلدانی حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت منتقل نمائید.
 
 
 
  فصلنامه جهان گل

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

insert_link

local_library کوکو گل کلم

insert_link

local_library كوسن با گل برجسته

insert_link

local_library آموزش تزئیناتی برای آشپزخانه از گل چینی

insert_link

local_library طرز ساخت گل ستاره ای و برگ های پاپیتال ا