آموزش آشپزی

آشپزی عمل آماده‌کردن مواد غذائي برای مصرف است. این اصطلاح معمولاً به معنی محدودتری به کار می‌رود، که اِعمال گرما به غذا برای تغییر شیمیایی طعم، بافت، ظاهر، و یا خواص غذایی آن است. وقتی انسان در هزاران سال پیش آتش را کشف کرد، آشپزی ویژگی فرهنگی بسیار رایجی شد. هر کشور برای خود نوع خاصی از آشپزی را دارد که بسیار متنوع و گوناگون است. مثلاً کشورهای آسیای میانه غذاها و طرز پختشان شبیه هم است همین طور کشورهای اروپایی و آمریکایی. غذاها انواع گوناگون دارند.بعضی تندوبعضی خوشمزه هستند.

آشپزی ایرانی

آشپزی ایرانی یکی از کامل ترین ترکیبات غذایی در جهان را شامل می‌شود. خورش‌ها و آش‌های ایرانی نشان می‌دهد که (به طور سنتی) زنان ایرانی با شناختی دقیق از مواد غذایی و ترکیب آنها با یکدیگر برای غنی‌تر شدن هر چه بیشتر غذاها، به بازده خوبی دست یافته‌اند. ترکیب گروه‌های غذایی گوناگون غلات، حبوبات، سبزی‌ها و پروتئین‌های گیاهی و حیوانی در همه غذاها دیده می‌شود.
معروفترین اساتید آشپزی در ایران
  • حسین جهانوند
  • رزا منتظمی
  • سامان گلریز
  • ساناز مینایی
  • مهدی ورمزیار


 غذاهای ایرانی و جایگاه غذای ایرانی در جهان

یکی از نقاط قوت فرهنگ ایرانی که به نوعی بیانگر جایگاه هنر و لذت در فرهنگ ایرانی است، غذای ایرانی است. در حالی که همه فرهنگ‌ها به غذا نه تنها به عنوان فراهم آورنده نیازهای فیزیکی بدن، بلکه همچنین به عنوان زمینه‌ای برای لذت ویژه بردن از زندگی نگاه می‌کنند، ولی اهمیتی که فرهنگ ایرانی و بعضی از فرهنگ‌های کشورهای گرم‌تر دنیا بر لذت بیشتر از تغذیه داشتند و دارند موجب شده‌است که غذاهای آنان به نسبت متنوع‌تر و پیحیده‌تر باشد.

از لحاظ تنوع و پیچیدگی غذاهای ایرانی به غذاهای بعضی از کشورهای جنوب اروپا مانند ایتالیا و یونان شبیه‌است. حتی از لحاظ محتوایی به غذاهای یونانی شبیه‌است و به طور مثال کباب‌های ایرانی هم بی شباهت به غذاها و کباب‌های یونانی و ترکی نیست. در حالی که غذاهای ایتالیایی، یونانی، مکزیکی و چینی، جایگاه ویژه خود را در بسیاری از کشورهای جهان پیدا کرده‌اند، به علت سن کم روند مهاجرت ایرانیان، ایرانیان فرصت معرفی غذاهای خود به فرهنگ‌های دیگر را کمتر داشته‌اند.

از لحاظ شباهت غذایی، خورش‌های ایرانی تا حدی شبیه به غذاهای هندی است، با این تفاوت که در آنها کمتر از ادویه‌های تند استفاده شده است؛ حتی سبک دم کردن پلو هم در آشپزی ایرانی و هندی بسیار شبیه به هم می‌باشد.

در کل غذاهای ایرانی در مقایسه با اکثر غذاهای کشورهای غربی، به زمان بیشتری برای آماده سازی نیاز دارد.


صبحانه ایرانی

صبحانه از جمله غذاهای اصلی در فرهنگ ایرانی بوده‌است که اکنون جایگاه سابق خود را از دست داده‌است. عدسی ،[حلیم]] وکله پاچه که تا همین اواخر، صبحانه رایج مردم بسیاری از مناطق ایران بود، ترکیب مناسبی از غلات (گندم) و حبوبات (عدس) و همچنین گوشت سفید (موجود در حلیم که معمولاً گوشت بوقلمون است) به اضافه مقادیری روغن خوراکی (افزایش انرژی‌زایی) است.
به دلیل تقاضای زیاد برای این صبحانه کامل، یکی از مشاغل عدسی‌فروشی بود که اکنون تقریباً از بین رفته‌است.
البته حلیم فروشی های وطباخی ها هنوز رونق دارند. خصوصاً در فصول سرد بسیار مورد استقبال قرار می گیرند.

 


 

منبع

1- سایت معظم آشپز آن لاین

برای مشاهده لیست کاملتر به سایت آشپز آن لاین مراجعه کنید

2- در تهيه مطالب اين بخش از سایت ویکی پدیا و  کتاب " هنر آشپزي "تاليف خانم رزا منتظمي، که در ايران بيش از 30 مرتبه تجديد چاپ شده، مورد استفاده قرار گرفته است.

تبديل مقياسها و اوزان

براي اوزان از سيستم متريک استفاده شده است.  و لطفاً توجه داشته باشديد که يک پوند برابر 450 گرم و يک کيلوگرم برابر 2/2 پوند است.


فیلتر
نمایش # 
عنوان کلیک ها
آش آبلیمو 1492
آش شله قلمکار 1446
آش گندم 1145
آش آلو 660
آش انار 756
آش گوجه فرنگی 686
آش شلغم 755
آش رشته 702
ماست و خیار 786
نان و پنیر و سبزی 789
میرزا قاسمی 592
کشک بادنجان 432
حلیم بادمجان 574
بورانی اسفناج 637
نرگسی اسفناج 616
کوکو سبزی 588
کوکو سیب زمینی 573
کوکوی لوبیا سبز 522
کوکو بادنجان 707
کوکو مرغ 604
کوکو گل کلم 843
سالاد اولویه 631
پوره اسفناج 628
پوره سیب زمینی 654
ناز خاتون 641
قلیه اسفناج 582
کله جوش 570
خوراک زبان با سس قارچ 630
جگر با پیاز 914
استیک جگر 676
پیراشکی گوشت 713
کلوچه گوشت 620
همبر گر با سبزیجات 730
بیف استروگانف 561
استیک با پوره فلفل دلمه ای 683
استیک نعناء 600
خورش قرمه سبزی 644
جوجه کباب 627
دلمه فلفل 549
سالاد ميوه 607
سالاد ميوه هاي زمستاني 615
لازانيا 512
جوجه كباب درسته 646
كيك شكلاتي با مايكروفر 755
خوراك بادمجان و كدو 841
ماهي سرخ كرده به روش طبخ فرانسوي 528
نان مخصوص صبحانه 750
نان برنجي رشتي 695
شيريني كشمشي 925
پيتزاي سبزيجات 537
پته قارچ 549
شيرين پلو 660
خورش آلو 810
ارزش غذايي جوانه ها 592
كوفته برنجي 779
پختن نان همبر گر 585
پختن نان دارچینی 543
کیک پروانه ای 714
پای گوشت 713
میلک شیک بادام زمینی 625
شاورما مکزیکی 516
بیسکویت خرما با گردو 728
کیک ببری 809
کیک لیمویی با شکلات 645
کیک پسته 707
نان پرتغالی 782
کاپ کیک خامه ای 713
نان ساندویچی کنجدی 652
شیرینی نارگیلی با بادام 766
کاپ کیک پرتقالی 753
کیک خرما 681
چیز کیک توت فرنگی 702
کیک کرم کارامل 841
مافین با تکه های شکلات 769
نان شابوره(نان عربی) 652
کیک شکلاتی موکا 531
کیک اسفنجی با کرم شکلات 714
کیک شکلاتی با تکه های شکلات 2445
کیک شکلات با بیسکویت 675
لیگمات پنیری 898
توپهای کنجدی 583
کیک ساده و خوشمزه 797
کاجر بارفی 600
کیک نیدو با بیسکوییت 765
کیک بیسکویت با نوتیلا 1056
کیک با رویه شکلاتی (دورنگ) 705
نان گرده 720
شکوفه های نارگیلی 836
چیز کیک آلبالویی 694
اسلایس خرما 649
نان زنجبیلی 722
شیرینی مارمالادی 630
شیرینی کشمشی 534
برانیز پنیری 585
شیرینی بیسکویت با توفی 785
کیک فنجانی شکلاتی 667
نان مغزدار 716
کیک شکلاتی خوشمزه 755
کیک فنجانی با پنیر 725
نانهای خرمایی 528
کیک موز و گردو 733
نان لواش 535
کیک دو رنگ 857
میکادو 541
کیک زرین(کیک فوری) 1167
کیک ساده هلی 658
مربع های فندق و شکلات 891
لیگمات های آفریقایی 963
رولت خامه ای 772
کیک پرتقالی (اسپانیولی) 557
کیک کره ای 758
کیک صبحانه موزی 669
لوز نارگیل 475
نان فانتزی 581
کیک شکلاتی ترد 637
نان شیر مال ترکی 736
رولت دارچین 589
نان بادامی 640