میوه گواوا
- توضیحات
-
دسته: تغذیه سالم
-
بازدید: 698
میوه «گواوا» در ایران کاشته میشود و در شمال ایران، آن را با نام خارجی «گواوا» میشناسند.
در جنوب آن را اشتباهاً «زیتون» میخوانند. به فرانسوی درختچه آن را Goyavier و به انگلیسی Guava و Common guava میگویند.
● مشخصات گواوا، درختچهای است همیشه سبز. برگهای آن بدون کرک یا پوشیده از کرک و گلهای آن خیلی معطر است. میوه آن، گوشتدار است دانههای آن مانند حبه انگور در گوشت قرار دارد.
رنگ میوه، قرمز یا زرد است. میوه، شیرین و خوردنی است و آن را به طور خام یا پخته به شکل مربا و ژله میخورند.
این درختچه بومی آمریکای حاره و نیمه حاره است و در آمریکای مرکزی، پرو، برزیل میروید. میوه گواوا به ایران وارد شده است و به طور پرورشی در شمال و جنوب ایران کاشته میشود.
● خواص ـ کاربرد تمام قسمتهای گیاه شامل میوههای جوان و نارس آن قابض است. در سرتاسر مناطق از چین تا فیلیپین جوشانده برگهای آن و یا جوشانده مخلوطی از برگ، پوست ساقه و پوست ریشه با هم به عنوان ضداسهال خورده میشود.
|
در فیلیپین، جوشانده پوست خشک درختچه گواوا برای معالجه درد معده خورده میشود. از برگ این درخت مانند برگ چای استفاده میکنند و دمکرده آن را مانند چای میخورند.
آب فشرده میوه آن برای دیابت مفید است و میوه رسیده خشک آن برای معالجه اسهال خونی مصرف میشود.
میوه آن نرمکننده سینه و کمی ملین است.میوه گواوا غنی از ویتامین BB است.