آموزش آشپزی

آشپزی عمل آماده‌کردن مواد غذائي برای مصرف است. این اصطلاح معمولاً به معنی محدودتری به کار می‌رود، که اِعمال گرما به غذا برای تغییر شیمیایی طعم، بافت، ظاهر، و یا خواص غذایی آن است. وقتی انسان در هزاران سال پیش آتش را کشف کرد، آشپزی ویژگی فرهنگی بسیار رایجی شد. هر کشور برای خود نوع خاصی از آشپزی را دارد که بسیار متنوع و گوناگون است. مثلاً کشورهای آسیای میانه غذاها و طرز پختشان شبیه هم است همین طور کشورهای اروپایی و آمریکایی. غذاها انواع گوناگون دارند.بعضی تندوبعضی خوشمزه هستند.

آشپزی ایرانی

آشپزی ایرانی یکی از کامل ترین ترکیبات غذایی در جهان را شامل می‌شود. خورش‌ها و آش‌های ایرانی نشان می‌دهد که (به طور سنتی) زنان ایرانی با شناختی دقیق از مواد غذایی و ترکیب آنها با یکدیگر برای غنی‌تر شدن هر چه بیشتر غذاها، به بازده خوبی دست یافته‌اند. ترکیب گروه‌های غذایی گوناگون غلات، حبوبات، سبزی‌ها و پروتئین‌های گیاهی و حیوانی در همه غذاها دیده می‌شود.
معروفترین اساتید آشپزی در ایران
  • حسین جهانوند
  • رزا منتظمی
  • سامان گلریز
  • ساناز مینایی
  • مهدی ورمزیار


 غذاهای ایرانی و جایگاه غذای ایرانی در جهان

یکی از نقاط قوت فرهنگ ایرانی که به نوعی بیانگر جایگاه هنر و لذت در فرهنگ ایرانی است، غذای ایرانی است. در حالی که همه فرهنگ‌ها به غذا نه تنها به عنوان فراهم آورنده نیازهای فیزیکی بدن، بلکه همچنین به عنوان زمینه‌ای برای لذت ویژه بردن از زندگی نگاه می‌کنند، ولی اهمیتی که فرهنگ ایرانی و بعضی از فرهنگ‌های کشورهای گرم‌تر دنیا بر لذت بیشتر از تغذیه داشتند و دارند موجب شده‌است که غذاهای آنان به نسبت متنوع‌تر و پیحیده‌تر باشد.

از لحاظ تنوع و پیچیدگی غذاهای ایرانی به غذاهای بعضی از کشورهای جنوب اروپا مانند ایتالیا و یونان شبیه‌است. حتی از لحاظ محتوایی به غذاهای یونانی شبیه‌است و به طور مثال کباب‌های ایرانی هم بی شباهت به غذاها و کباب‌های یونانی و ترکی نیست. در حالی که غذاهای ایتالیایی، یونانی، مکزیکی و چینی، جایگاه ویژه خود را در بسیاری از کشورهای جهان پیدا کرده‌اند، به علت سن کم روند مهاجرت ایرانیان، ایرانیان فرصت معرفی غذاهای خود به فرهنگ‌های دیگر را کمتر داشته‌اند.

از لحاظ شباهت غذایی، خورش‌های ایرانی تا حدی شبیه به غذاهای هندی است، با این تفاوت که در آنها کمتر از ادویه‌های تند استفاده شده است؛ حتی سبک دم کردن پلو هم در آشپزی ایرانی و هندی بسیار شبیه به هم می‌باشد.

در کل غذاهای ایرانی در مقایسه با اکثر غذاهای کشورهای غربی، به زمان بیشتری برای آماده سازی نیاز دارد.


صبحانه ایرانی

صبحانه از جمله غذاهای اصلی در فرهنگ ایرانی بوده‌است که اکنون جایگاه سابق خود را از دست داده‌است. عدسی ،[حلیم]] وکله پاچه که تا همین اواخر، صبحانه رایج مردم بسیاری از مناطق ایران بود، ترکیب مناسبی از غلات (گندم) و حبوبات (عدس) و همچنین گوشت سفید (موجود در حلیم که معمولاً گوشت بوقلمون است) به اضافه مقادیری روغن خوراکی (افزایش انرژی‌زایی) است.
به دلیل تقاضای زیاد برای این صبحانه کامل، یکی از مشاغل عدسی‌فروشی بود که اکنون تقریباً از بین رفته‌است.
البته حلیم فروشی های وطباخی ها هنوز رونق دارند. خصوصاً در فصول سرد بسیار مورد استقبال قرار می گیرند.

 


 

منبع

1- سایت معظم آشپز آن لاین

برای مشاهده لیست کاملتر به سایت آشپز آن لاین مراجعه کنید

2- در تهيه مطالب اين بخش از سایت ویکی پدیا و  کتاب " هنر آشپزي "تاليف خانم رزا منتظمي، که در ايران بيش از 30 مرتبه تجديد چاپ شده، مورد استفاده قرار گرفته است.

تبديل مقياسها و اوزان

براي اوزان از سيستم متريک استفاده شده است.  و لطفاً توجه داشته باشديد که يک پوند برابر 450 گرم و يک کيلوگرم برابر 2/2 پوند است.


فیلتر
نمایش # 
عنوان کلیک ها
آش آبلیمو 1503
آش شله قلمکار 1456
آش گندم 1153
آش آلو 668
آش انار 760
آش گوجه فرنگی 696
آش شلغم 759
آش رشته 709
ماست و خیار 793
نان و پنیر و سبزی 799
میرزا قاسمی 597
کشک بادنجان 438
حلیم بادمجان 584
بورانی اسفناج 644
نرگسی اسفناج 620
کوکو سبزی 595
کوکو سیب زمینی 577
کوکوی لوبیا سبز 530
کوکو بادنجان 709
کوکو مرغ 612
کوکو گل کلم 851
سالاد اولویه 637
پوره اسفناج 633
پوره سیب زمینی 662
ناز خاتون 648
قلیه اسفناج 590
کله جوش 577
خوراک زبان با سس قارچ 639
جگر با پیاز 924
استیک جگر 681
پیراشکی گوشت 721
کلوچه گوشت 627
همبر گر با سبزیجات 738
بیف استروگانف 567
استیک با پوره فلفل دلمه ای 694
استیک نعناء 610
خورش قرمه سبزی 651
جوجه کباب 637
دلمه فلفل 559
سالاد ميوه 616
سالاد ميوه هاي زمستاني 623
لازانيا 519
جوجه كباب درسته 655
كيك شكلاتي با مايكروفر 770
خوراك بادمجان و كدو 851
ماهي سرخ كرده به روش طبخ فرانسوي 535
نان مخصوص صبحانه 759
نان برنجي رشتي 704
شيريني كشمشي 933
پيتزاي سبزيجات 546
پته قارچ 555
شيرين پلو 666
خورش آلو 819
ارزش غذايي جوانه ها 603
كوفته برنجي 785
پختن نان همبر گر 590
پختن نان دارچینی 548
کیک پروانه ای 725
پای گوشت 720
میلک شیک بادام زمینی 636
شاورما مکزیکی 523
بیسکویت خرما با گردو 738
کیک ببری 820
کیک لیمویی با شکلات 656
کیک پسته 718
نان پرتغالی 789
کاپ کیک خامه ای 722
نان ساندویچی کنجدی 659
شیرینی نارگیلی با بادام 778
کاپ کیک پرتقالی 759
کیک خرما 690
چیز کیک توت فرنگی 711
کیک کرم کارامل 852
مافین با تکه های شکلات 780
نان شابوره(نان عربی) 661
کیک شکلاتی موکا 542
کیک اسفنجی با کرم شکلات 727
کیک شکلاتی با تکه های شکلات 2456
کیک شکلات با بیسکویت 686
لیگمات پنیری 905
توپهای کنجدی 589
کیک ساده و خوشمزه 809
کاجر بارفی 606
کیک نیدو با بیسکوییت 775
کیک بیسکویت با نوتیلا 1065
کیک با رویه شکلاتی (دورنگ) 717
نان گرده 727
شکوفه های نارگیلی 848
چیز کیک آلبالویی 704
اسلایس خرما 655
نان زنجبیلی 730
شیرینی مارمالادی 639
شیرینی کشمشی 541
برانیز پنیری 591
شیرینی بیسکویت با توفی 791
کیک فنجانی شکلاتی 675
نان مغزدار 724
کیک شکلاتی خوشمزه 765
کیک فنجانی با پنیر 736
نانهای خرمایی 535
کیک موز و گردو 743
نان لواش 543
کیک دو رنگ 868
میکادو 546
کیک زرین(کیک فوری) 1182
کیک ساده هلی 667
مربع های فندق و شکلات 900
لیگمات های آفریقایی 976
رولت خامه ای 780
کیک پرتقالی (اسپانیولی) 567
کیک کره ای 765
کیک صبحانه موزی 680
لوز نارگیل 483
نان فانتزی 585
کیک شکلاتی ترد 647
نان شیر مال ترکی 745
رولت دارچین 597
نان بادامی 650