آموزش آشپزی

آشپزی عمل آماده‌کردن مواد غذائي برای مصرف است. این اصطلاح معمولاً به معنی محدودتری به کار می‌رود، که اِعمال گرما به غذا برای تغییر شیمیایی طعم، بافت، ظاهر، و یا خواص غذایی آن است. وقتی انسان در هزاران سال پیش آتش را کشف کرد، آشپزی ویژگی فرهنگی بسیار رایجی شد. هر کشور برای خود نوع خاصی از آشپزی را دارد که بسیار متنوع و گوناگون است. مثلاً کشورهای آسیای میانه غذاها و طرز پختشان شبیه هم است همین طور کشورهای اروپایی و آمریکایی. غذاها انواع گوناگون دارند.بعضی تندوبعضی خوشمزه هستند.

آشپزی ایرانی

آشپزی ایرانی یکی از کامل ترین ترکیبات غذایی در جهان را شامل می‌شود. خورش‌ها و آش‌های ایرانی نشان می‌دهد که (به طور سنتی) زنان ایرانی با شناختی دقیق از مواد غذایی و ترکیب آنها با یکدیگر برای غنی‌تر شدن هر چه بیشتر غذاها، به بازده خوبی دست یافته‌اند. ترکیب گروه‌های غذایی گوناگون غلات، حبوبات، سبزی‌ها و پروتئین‌های گیاهی و حیوانی در همه غذاها دیده می‌شود.
معروفترین اساتید آشپزی در ایران
  • حسین جهانوند
  • رزا منتظمی
  • سامان گلریز
  • ساناز مینایی
  • مهدی ورمزیار


 غذاهای ایرانی و جایگاه غذای ایرانی در جهان

یکی از نقاط قوت فرهنگ ایرانی که به نوعی بیانگر جایگاه هنر و لذت در فرهنگ ایرانی است، غذای ایرانی است. در حالی که همه فرهنگ‌ها به غذا نه تنها به عنوان فراهم آورنده نیازهای فیزیکی بدن، بلکه همچنین به عنوان زمینه‌ای برای لذت ویژه بردن از زندگی نگاه می‌کنند، ولی اهمیتی که فرهنگ ایرانی و بعضی از فرهنگ‌های کشورهای گرم‌تر دنیا بر لذت بیشتر از تغذیه داشتند و دارند موجب شده‌است که غذاهای آنان به نسبت متنوع‌تر و پیحیده‌تر باشد.

از لحاظ تنوع و پیچیدگی غذاهای ایرانی به غذاهای بعضی از کشورهای جنوب اروپا مانند ایتالیا و یونان شبیه‌است. حتی از لحاظ محتوایی به غذاهای یونانی شبیه‌است و به طور مثال کباب‌های ایرانی هم بی شباهت به غذاها و کباب‌های یونانی و ترکی نیست. در حالی که غذاهای ایتالیایی، یونانی، مکزیکی و چینی، جایگاه ویژه خود را در بسیاری از کشورهای جهان پیدا کرده‌اند، به علت سن کم روند مهاجرت ایرانیان، ایرانیان فرصت معرفی غذاهای خود به فرهنگ‌های دیگر را کمتر داشته‌اند.

از لحاظ شباهت غذایی، خورش‌های ایرانی تا حدی شبیه به غذاهای هندی است، با این تفاوت که در آنها کمتر از ادویه‌های تند استفاده شده است؛ حتی سبک دم کردن پلو هم در آشپزی ایرانی و هندی بسیار شبیه به هم می‌باشد.

در کل غذاهای ایرانی در مقایسه با اکثر غذاهای کشورهای غربی، به زمان بیشتری برای آماده سازی نیاز دارد.


صبحانه ایرانی

صبحانه از جمله غذاهای اصلی در فرهنگ ایرانی بوده‌است که اکنون جایگاه سابق خود را از دست داده‌است. عدسی ،[حلیم]] وکله پاچه که تا همین اواخر، صبحانه رایج مردم بسیاری از مناطق ایران بود، ترکیب مناسبی از غلات (گندم) و حبوبات (عدس) و همچنین گوشت سفید (موجود در حلیم که معمولاً گوشت بوقلمون است) به اضافه مقادیری روغن خوراکی (افزایش انرژی‌زایی) است.
به دلیل تقاضای زیاد برای این صبحانه کامل، یکی از مشاغل عدسی‌فروشی بود که اکنون تقریباً از بین رفته‌است.
البته حلیم فروشی های وطباخی ها هنوز رونق دارند. خصوصاً در فصول سرد بسیار مورد استقبال قرار می گیرند.

 


 

منبع

1- سایت معظم آشپز آن لاین

برای مشاهده لیست کاملتر به سایت آشپز آن لاین مراجعه کنید

2- در تهيه مطالب اين بخش از سایت ویکی پدیا و  کتاب " هنر آشپزي "تاليف خانم رزا منتظمي، که در ايران بيش از 30 مرتبه تجديد چاپ شده، مورد استفاده قرار گرفته است.

تبديل مقياسها و اوزان

براي اوزان از سيستم متريک استفاده شده است.  و لطفاً توجه داشته باشديد که يک پوند برابر 450 گرم و يک کيلوگرم برابر 2/2 پوند است.


فیلتر
نمایش # 
عنوان کلیک ها
آش آبلیمو 1497
آش شله قلمکار 1448
آش گندم 1148
آش آلو 662
آش انار 757
آش گوجه فرنگی 690
آش شلغم 757
آش رشته 704
ماست و خیار 788
نان و پنیر و سبزی 793
میرزا قاسمی 595
کشک بادنجان 433
حلیم بادمجان 578
بورانی اسفناج 640
نرگسی اسفناج 617
کوکو سبزی 591
کوکو سیب زمینی 575
کوکوی لوبیا سبز 527
کوکو بادنجان 708
کوکو مرغ 606
کوکو گل کلم 846
سالاد اولویه 633
پوره اسفناج 629
پوره سیب زمینی 656
ناز خاتون 644
قلیه اسفناج 583
کله جوش 572
خوراک زبان با سس قارچ 631
جگر با پیاز 916
استیک جگر 679
پیراشکی گوشت 716
کلوچه گوشت 622
همبر گر با سبزیجات 733
بیف استروگانف 563
استیک با پوره فلفل دلمه ای 688
استیک نعناء 604
خورش قرمه سبزی 648
جوجه کباب 632
دلمه فلفل 554
سالاد ميوه 611
سالاد ميوه هاي زمستاني 617
لازانيا 515
جوجه كباب درسته 648
كيك شكلاتي با مايكروفر 759
خوراك بادمجان و كدو 844
ماهي سرخ كرده به روش طبخ فرانسوي 532
نان مخصوص صبحانه 755
نان برنجي رشتي 698
شيريني كشمشي 931
پيتزاي سبزيجات 539
پته قارچ 550
شيرين پلو 664
خورش آلو 812
ارزش غذايي جوانه ها 595
كوفته برنجي 781
پختن نان همبر گر 588
پختن نان دارچینی 546
کیک پروانه ای 720
پای گوشت 715
میلک شیک بادام زمینی 630
شاورما مکزیکی 519
بیسکویت خرما با گردو 730
کیک ببری 814
کیک لیمویی با شکلات 649
کیک پسته 709
نان پرتغالی 784
کاپ کیک خامه ای 718
نان ساندویچی کنجدی 655
شیرینی نارگیلی با بادام 771
کاپ کیک پرتقالی 756
کیک خرما 685
چیز کیک توت فرنگی 706
کیک کرم کارامل 844
مافین با تکه های شکلات 774
نان شابوره(نان عربی) 656
کیک شکلاتی موکا 535
کیک اسفنجی با کرم شکلات 718
کیک شکلاتی با تکه های شکلات 2448
کیک شکلات با بیسکویت 680
لیگمات پنیری 902
توپهای کنجدی 584
کیک ساده و خوشمزه 801
کاجر بارفی 602
کیک نیدو با بیسکوییت 768
کیک بیسکویت با نوتیلا 1059
کیک با رویه شکلاتی (دورنگ) 708
نان گرده 722
شکوفه های نارگیلی 841
چیز کیک آلبالویی 698
اسلایس خرما 654
نان زنجبیلی 726
شیرینی مارمالادی 633
شیرینی کشمشی 536
برانیز پنیری 587
شیرینی بیسکویت با توفی 787
کیک فنجانی شکلاتی 671
نان مغزدار 719
کیک شکلاتی خوشمزه 757
کیک فنجانی با پنیر 730
نانهای خرمایی 531
کیک موز و گردو 736
نان لواش 539
کیک دو رنگ 860
میکادو 544
کیک زرین(کیک فوری) 1171
کیک ساده هلی 661
مربع های فندق و شکلات 893
لیگمات های آفریقایی 967
رولت خامه ای 775
کیک پرتقالی (اسپانیولی) 559
کیک کره ای 761
کیک صبحانه موزی 675
لوز نارگیل 479
نان فانتزی 582
کیک شکلاتی ترد 639
نان شیر مال ترکی 740
رولت دارچین 592
نان بادامی 642